De boot en omgeving
 
 
 

 

 

De boot......................................................................................................................

1925
Het vrachtschip

Met de nodige trots stel ik u mijn eigen kunstwerkje voor: de woonboot B&B LE MAROXIDIEN.

Dit historische woonschip was vroeger een vrachtschip voor zand en stenen. Hoewel het schip deze taak nog jaren aankon, verbouwde de vorige eigenaar het tot een woonboot. Omdat ik het wonen op het water graag met anderen wil delen, heb ik in 2007 besloten om kamers in te richten voor mensen die in Amsterdam willen overnachten. Bij de verbouwing van het historische vrachtschip zijn de authentieke scheepselementen behouden.

Uiteraard beschikt de boot over vele voorzieningen: centrale verwarming, stromend warm & koud water, elektriciteit, kabeltelevisie, internet ... Ik wil u echter ook waarschuwen voor het leven op een boot: mensen die aan zeeziekte lijden, hoeven zeker niet te vrezen, het water beweegt nauwelijks, de oever is vlakbij!

Ooit wakker geworden van kwakende eenden en zondagse roeiers... verbaasd gekeken naar reigers en zwanen... en dit allemaal in het midden van de stad?

Geniet van de rust aan boord van B&B LE MAROXIDIEN en van het uitzicht over het water!

De boot
Voor het stuurhuisje
De kat

 

en zijn omgeving......................................................................................................

De buurboten
Vogelzicht

In de historische woonboot, op loopafstand van Centraal Station en dicht bij het bruisende stadscentrum vindt u het B&B LE MAROXIDIEN.

Het B&B ligt op een ideale plaats voor het verkennen van de prachtige stad Amsterdam. Op loopafstand vindt u de Nieuwmarkt, het Waterlooplein, het Paleis op de Dam en verschillende restaurants, cafés, concertzalen en theaters.

Alle soorten openbaar vervoer (tram, trein, metro en bus) liggen op loopafstand van het B&B.

De kade grenst aan het Open Havenfront en het Oosterdok. Woonboot B&B LE MAROXIDIEN ligt in het Oosterdok aan de kop van de 3e steiger.

Graag maak ik u wegwijs in de omgeving. Ik weet veel over ecologie en vegetarisme, en zal u ook informatie over vegetarische restaurants, natuurwinkels, e.d. kunnen verschaffen.

B&B LE MAROXIDIEN is op ongeveer 10 minuten loopafstand vanaf het Centraal Station.

Tot gauw!

....................................................................................................................................